În seara zilei de ieri, cinci ianuarie, aproximativ la ora 19:40 minute, Serviciul regional de dispecerat 901 UTA Găgăuzia a recepționat o informație, potrivit căreia un camion s-a răsturnat, într-o intersecție din apropierea orașului Vulcănești, UTA Găgăuzia, traseul M3, km 170.

În teren au fost îndreptate două echipe de salvatori cu două autospeciale. În teren, s-a stabilit că autocamionul, cu cisternă, încărcată cu 30 tone motorină s-a răsturnat și este nevoie de intervenția de rigoare. Șoferul camionului, nu a avut de suferit, acesta fiind singurul care se afla în cabina unității de transport.

Ca urmare a situației create, traseul a fost parțial blocat, circulația fiind dirijată de către reprezentanții Inspectoratului național de patrulare. Echipele de salvatori și pompieri au organizat venirea la locul accidentului, a unei alte autocisterne, și au desfășurat lucrări de pompare și transfer a motorinei din autocisterna răsturnată în autocisterna adusă.

Între timp, tot echipele de salvatori și pompieri, au asigurat paza antiincendiară, pentru a evita alte situații de risc. Lucrările au fost încheiate către ora 00:30 minute, ulterior fiind evacuat de pe traseu și camionul răsturnat. Alte circumstanțe ale acestui caz urmează să fie cercetate și stabilite de către organele de drept.