(UPDATE 17:00) Procuratura municipiului Chișinău a iniţiat o cauză penală pe faptul comiterii acţiunilor violente cu caracter sexual și a dispus efectuarea expertizei medico-legale a minorului care ar fi fost abuzat de către deținutul respectiv. Concomitent, Procuratura Generală s-a autosesizat din oficiu si a dispus efectuarea unui control în vederea verificării acțiunilor sau inacțiunilor factorilor de decizie din respectivul penitenciar, ne comunică reprezentanții PG.

Medicii legiști confirmă violul asupra minorului aflat în aceeași celulă cu unul dintre ucigașii Cristinei Parhomenco, tânăra de 14 ani omorâtă cu bestialitate, vara trecută, la Strășeni. Verdictul a fost dat ieri, după ce victima a fost examinată. La rândul lor, procurorii municipali au deschis un dosar penal pe acest caz.

Sursele Deschide.MD spun că, potrivit declarațiilor preliminare, agresorul i-ar fi propus victimei să întrețină relații sexuale benevole. Discuția ar fi avut loc în dimineața zilei de 29 decembrie. Minorul a fost violat în seara aceleași zile, după ce refuzase propunerea colegului său de celulă.

Aceleași surse ne-au spus că infracțiunea a fost comisă fără ca angajații DIP să cunoască despre acest lucru. Băiatul nu a bătut în ușă și nu a cerut ajutorul gardienilor, invocând frica față de ceilalți deținuți.  

A doua zi, pe 30 decembrie, victima a făcut o plângere la directorul Penitenciarului nr.13. Băiatul a fost izolat imediat, iar specialiștii îi acordă asistența psihologică necesară. 

Am încercat să obținem o confirmare a informațiilor obținute de reporterii noștri, dar comunicatorii DIP au invocat sensibilitatea cazului și ne-au recomandat să ne limităm la informațiile din comunicatul remis ieri. 

Trebuie să precizăm că în comunicat se menționa despre fapul că agresorul ar fi atacat și personalul din penitenciar, în care au avut de suferit doi angajați. 

Amintim că cei trei minori au fost condamnaţi de către Judecătoria Străşeni la câte 6 ani şi 8 luni privaţiune de libertate pentru omorul minorei Cristina Parhomenco. Ulterior, aceștia s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism. 

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a fost omorâră la 25 noiembrie, 2016. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori, cu un obiect greu, iar în urma rănilor a murit. Victima a fost găsită peste câteva zile într-o construcţie părăsită.