La trecerea dintre ani a fost înregistrat un flux de 31 884 traversări persoane. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: Aeroportul Internațional Chișinău – 6 307 traversări persoane, Otaci – 6 033 traversări persoane, Leușeni – 3 566 traversări persoane, Sculeni – 2 768 traversări persoane, Criva – 1 494 traversări persoane, Cahul – 1 151 traversări persoane și Giurgiulești-Galați – 1 778 traversări persoane.

-- Tot în noaptea dintre ani, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a petrecut Revelionul alături de colegii din punctul de trecere comun Pervomaisc-Cuciurgani. Au luat exemplu și șefii Direcțiilor regionale și cei ai subdiviziunilor de frontieră, care și-au făcut prezența în mai multe puncte de trecere, întâmpinând Anul Nou cu personalul aflat în tura de noapte.

O tortă, cu simbolica bunelor relații stabilite între Poliția de Frontieră și Serviciul Grăniceresc de stat al Ucrainei, dar și cutii cu dulciuri, au fost surprizele vizitei inopinate, la Cuciurgan.

Inițiativa aflării la frontieră, la trecerea dintre ani, a fost una binevolă și venită din partea conducerii Poliției de Frontieră cu cele mai sincere intenții de susținere a polițiștilor de frontieră la datorie.

Revenind la cifrele Poliției de Frontieră, în perioada 25 - 31 decembrie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 343 146 de traversări, dintre care un număr de 192 007 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 75 623 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în R. Moldova – 38 268 de traversări.  În decursul săptămânii precedente, 48 de cetăţeni străini, dar și 209 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, în Federația Rusă nu a fost autorizată intrarea la 12 cetățeni RM, în Uniunea Europeană la doi conaționali.