Agresorul care a tras în sportivul Vlad Gribincea a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana), transmite PublikaTV.

Amintim că un bărbat de 40 de ani a fost împuşcat în cap în seara zilei de 28 decembrie, la 21:00, într-un local din sectorul Ciocana, unde avea loc o petrecere privată, organizată de un grup de sportivi. 

----Imediat după incident, agresorii s-au făcut nevăzuţi. Pentru a-i găsi, au fost mobilizate toate echipajele mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, precum şi angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger”. Concomitent, serviciile de investigaţii ale Poliției Capitalei au obţinut informaţii privind intenţia celuia care ar fi tras de a părăsi teritoriul ţării.

Individul a fost reţinut în cele din urmă la punctul de trecere Tudora, raionul Ştefan-Vodă. Potrivit poliției, el are 42 ani şi e domiciliat în Capitală. Pistolul a fost găsit în automobilul unui cunoscut de-al său, graţie căruia a ajuns la punctul vamal amintit.

Bărbatul care ar fi efectuat împuşcătura este cercetat penal pentru tentativă de omor şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 ani până la 15 ani.