Doi locuitori ai capitalei au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de trafic de influenţă, în care aceştia sunt bănuiţi că ar fi intermediat o afacere cu terenuri din orăşelul Codru. Sub pretextul coruperii mai multor funcţionari, bănuiţii ar fi cerut 380 000 de dolari. În prezent, ambii se află în custodia CNA, se spune într-un comunicat de presă, de altfel al treilea la număr în ultimele 24 de ore.

Potrivit materialelor anchetei, cei doi, în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi pretins de la un om de afaceri 380 000 de dolari, susţinând că ar avea influenţă asupra persoanelor publice şi de demnitate publică din cadrul Primăriei or. Codru, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi ÎS Cadastru, şi că le poate determina să faciliteze privatizarea mai multor loturi din localitatea Codru.

Pe numele celor două persoane, care nu aveau, la etapa documentării, o ocupaţie sau o funcţie permanentă, a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovate, acestea riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 300 000 de lei, mai este precizat în comunicat.

Cazul este investigat în continuare, sub toate aspectele, pentru stabilirea întregului cerc de suspecţi. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

Acesta este al treilea comunicat al CNA care fost a trimis presei în ultimele 24 de ore în care ni se comunică despre operațiuni soldate cu rețineri. În primul era vorba despre doi turci și un avocat, reținuți în flagrant de Procurorii Anticorupție și CNA când încercau să cumpere libertatea unui deținut. Al doilea caz este despre reținerea unui inspector din cadrul Serviciului Call Center al Agenţiei Servicii Publice, care acordă suport informaţional şi de comandă a documentelor. Inspectorul ar fi pretins 200 de euro de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină ilegal acte de identitate.