Circa 27500 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 10-30 ani, din sectorul Buiucani şi suburbiile adiacente (Durleşti, Truşeni, Ghidighici, Vatra) vor beneficia, gratuit, de asistenţă psihologică, socială, medicală și educație pentru sănătate adecvată vârstei.

În cadrul centrului se vor presta servicii de asistenţă şi consiliere psihologică, servicii de diagnosticare şi consultanţă medicală (pediatru, ginecolog, dermatovenerolog, urolog), servicii de asistenţă socială și consultanţă juridică, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Aici vor activa specialiști în domeniile: pediatrie, ginecologie, dermatovenerologie, urologie și juridică. Centrul va oferi servicii prietenoase tinerilor la nivel local, cu accent pe nevoile celor mai dezavantajați, inclusiv tinerii cu dizabilități, șomeri, din familii nevoiașe sau afectate de migrație.

Suplimentar, de serviciile Centrului pot beneficia părinţii ce vor avea sau au copii, lucrătorii instituţiilor de învăţământ, alte instituţii şi ONG-uri interesate de sănătatea tinerei generaţii.

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ,,AMIGOS”este amplasat în incinta Centrului Medicilor de Familie nr. 4 (mun. Chişinău, str. Ion Creangă, 24). În comunicat se menționează că în toată R. Moldova au fost dezvoltate 47 de centre prietenoase tinerilor, dintre care 5 activează în municipiul Chișinău.