Deschiderea oficială a sezonului de schi la Predeal va marca începutul Anului Centenar al României. Vineri, de la ora 17.30, cel mai lung tricolor din ţară, cu dimensiuni de 150/4,5 metri, va fi desfăşurat pe pârtia Clăbucet, iar după evenimentul de la Predeal va fi dus în localitatea Fălciu, pentru a fi întins peste Prut pe 31 decembrie. Inițiativa primăriei din Predeal se va derula în parteneriat cu Alianța pentru Centenar.

Autorităţile locale au pregătit pentru deschiderea sezonului de ski și demonstraţii ale vânătorilor de munte de la Batalionul 21, ale jandarmilor montani, ale salvamontiştilor şi şcolilor de schi din staţiune. De asemenea, la evenimentont vor certa Matteo şi Roxana Nemeş, iar seara va fi încheiată de tradiţionala coborâre cu torţe şi de un foc de artificii.

Şirul evenimentelor dedicate deschiderii „Anului Centenar al României” va mai cuprinde, în această perioadă, simpozionul „Predealul şi Marea Unire” (27 decembrie, ora 17.00, Foaierul Casei de Cultură) şi dezvelirea unei plăci comemorative la Monumentul Eroilor din Piaţa Gării (29 decembrie, ora 12.00).