11 elevi ai gimnaziului din satul Prodănești, raionul Florești, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, au fost internați, în această amiază, la Spitalul Raional, după ce li s-a făcut rău în timpul orelor. Potrivit informațiilor preliminare, adolescenții s-ar fi intoxicat după ce au băut din pastilele unei colege de clasă.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Florești, Dina Fomin, a precizat pentru Deschide.MD că una dintre colegele tinerilor suferă de o boală și ar fi avut la ea niște pastile prescrise de medic.

Totodată, aceasta a spus că, până în prezent, nu se cunoaște dacă fata le-a dat benevol pastile colegilor săi, sau aceștia le-au sustras din ghiozdan. 

Potrivit directorului Spitalului raional Florești, Valerii Nichiforciuc, care a fost contactat telefonic, în prezent starea copiilor este satisfăcătoare, însă toți 11 rămân sub supravegherea medicilor. 

„Li s-a făcut spălături la stomac, acum toți se simt mai bine cu excepția a doi copii, care sunt mai expansivi, însă în afara oricărui pericol. Vor rămâne internați sub supraveghere medicală până mâine dimineață”, a precizat directorul spitalului. 

Totodată, acesta a precizat că, până în prezent, nu se cunoaște cu care sunt preparatele s-ar fi intoxicat copii, întrucât aceștia dau diferite declarații. 

„Unii ne-au spus că au băut „Diazepam”, alții „Cinezirin”. Rezultatele analizelor vor arăta exact preparatul care le-au provocat intoxicația”, a mai adăugat Nichiforciuc.