Localitatea Băcioi din municipiul Chișinău s-a înfrățit astăzi cu orașul Aleșd din județul Bihor, România. Acordul a fost semnat de edilii celor două unități administrative, într-un cadru festiv asigurat de primăria din Aleșd, informează infoprut.ro.

La invitaţia primarului de Aleșd, Ioan Todoca, o delegaţie din Băcioi a fost prezentă și la manifestările prilejuite de Zilele Orașului Aleșd, aspect care a facilitat posibilitatea cunoaşterii şi aprecierii diferitelor realităţi şi tradiţii populare.

Orașul Aleșd este situat în partea de est a județului Bihor, la 38 km de Oradea și la 112 km vest de municipiul Cluj-Napoca. Beneficiază de un important potențial turistic și sportiv evidențiat prin existența unor resurse naturale ca: izvorul de ape minerale din localitatea Pădurea Neagră și apă termală; infrastructura pentru turism și agrement: un hotel si un motel, 4 restaurante; un ștrand cu apă termală; un lac de acumulare pe care se pot practica pescuitul și sporturile nautice; existența unor obiective de interes turistic: Biserica Ortodoxă Tinaud- din sec XVII, Biserica Ortodoxă din lemn Pesti- din sec.XVIII, Cetatea Piatra Șoimului-Pestis- din sec XIII, Castelul Poiana Florilor- din sec.XIX etc.; sărbători populare câmpenești și evenimente socio-culturale din zonă: Târgul de vară Alesdana; potențial sportiv exprimat prin stadionul cu 2000 locuri, două săli de sport, două baze sportive, un teren de fotbal și un bazin de înot; posibilitatea desfășurării de activități de vânătoare ți pescuit sportiv. Forța de muncă din zonă este calificată mai ales pentru industria materialelor de construcții și industria ușoară.

Băcioi este o localitate-centru de comună, aflată în administrația sectorului Botanica, municipiul Chișinău. Băcioiul este așezat pe 7 coline: Cornișor, Frumușica-Oana, Hlobeni, Hamzeu, Molușteni, Silășteni și Străisteni.

sursa: infoprut.ro