Un tânăr de 28 de ani din raionul Criuleni a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omorul propriei mame cu deosebită cruzime. Totodată, complicele acestuia a fost condamnat la 15 ani de detenție.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în noaptea de 29 spre 30 iulie 2013, fiul femeii de 55 de ani, împreună cu prietenul acestuia, fiind în stare de ebrietate alcoolică şi aflându-se în gospodăria victimei, situată în satul Corjova raionul Criuleni, au strangulat femeia. După ce și-a pierdut cunoștința, bărbații au încărcat-o într-o căruță și au transportat-o pe malul râului Nistru din preajma localității, unde, cu ajutorul unei bărci gonflabile, au dus-o la mijlocul râului Nistru și au scufundat-o în apă.

În rezultatul unui volum impunător de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, efectuate de către Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații, la 7 aprilie 2016 făptașii au fost reținuți și arestați.

Procurorul a cerut instanței de judecată ca feciorul victimei să fie condamnat la detențiune pe viață, însă magistrații au dispus aplicarea unei pedepse mai blânde.

Procurorii precizează că feciorul victimei anterior a mai fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor la 12 ani închisoare.