Compania din Ucraina - care a fost responsabilă de transportul pomului de Crăciun pentru Primăria capitalei - va restitui Chișinăului peste 28 mii lei pentru neexecutarea obligațiilor, a anunţat recent primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Bradul a fost necorespunzător transportat către Chișinău. Compania din Ucraina nu și-a îndeplinit prevederile contractuale în ceea ce ține integritatea bradului transportat. Compania a fost contactată și i s-a transmis prin scrisoare pretențiile față de executarea acestui contract”, a spus Silvia Radu în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

Compania urmează să restituie administrației municipale 15 mii lei cheltuieli pentru procurarea bradului și 13 456 lei – cheltuieli de transport.

Avem o scrisoare din partea companiei care ne asigură că își asumă responsabilitatea, urmând a fi semnată o anexă la acordul de furnizare a bradului și banii urmează a fi recuperați”, a adăugat Radu.

Amintim că Primăria Chișinău a procurat un brad din Ucraina, care urma să ajungă în Chișinău la începutul lunii decembrie. Silvia Radu s-a arătat atunci indignată de felul cum arată acest brad și a dat ordin ca acesta să fie scos din PMAN.

Ulterior, Radu a declarat că va cumpăra din banii săi un alt brad. În cele din urmă, bradul a fost luat de pe teritoriul unei grădinițe din sectorul Botanica. Faptul a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare, dar și din partea Partidului Liberal. Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că tăierea bradului din capitală a fost făcută cu grave încălcări ale legislației.