Grădina Zoologică din Chişinău ar putea fi extinsă cu încă 14 hectare şi renovată capital. Cel puţin asta prevede un plan elaborat de către administraţia menajeriei, ce urmează să fie discutat la Consiliul municipal Chişinău (CMC). Pentru ca ideile să devină realitate este nevoie, însă, de cel puţin cinci milioane de euro.

Administraţia menajeriei şi-a propus, în primul rând, renovarea adăposturilor pentru animale, întrucât acestea sunt neîncăpătoare, iar multe specii exotice nu pot fi aduse în ţara noastră din lipsă de spaţiu şi condiţii de întreţinere.
 
„Nu avem condiţii pentru animalele de deşert sau din Africa, care sunt  iubioare de cădură, cum ar fi girafa, rinocerul, cărora le trebuie condiţii mai speciae, mai ales pe timp de iarnă. Noi acum înreţinem animale mai puţin pretenţioase”, spune Eugen Matveev, director-adjunct la Grădina Zoologică din Chişinău.
 
În prezent, menajeria din capitală este amplasată pe o suprafaţă de 10 hectare, iar administraţia vrea să o extindă cu încă 14 hectare.
 
Locuitorii capitalei spun că modernizarea grădinii zoologice este binevenită.
 
Anual, Grădina Zoologică este vizitată de peste 270 de mii de persoane. Menajeria adăposteşte peste 180 de specii de animale, păsări şi reptile.
Sursa: trm.md