Un tânăr de 20 de ani din Băcioi i-a vândut propriei mame detergenţi pe care i-a furat de la o consăteancă. Aceasta din urmă a reclamat, la Inspectoratul de Poliţie din sectorul Botanica al capitalei, şi dispariţia unei biciclete din curtea casei, prejudiciile cifrându-se la patru mii de lei. Şmecherul poate încasa patru ani de puşcărie.

Poliţiştii au identificat şi au condus la sector un individ care s-a dovedit a fi locuitor din aceeaşi localitate. El şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte: a sustras bicicleta a sustras-o de lângă poartă, iar detergenţii, de pe o bancă din curtea casei. Ulterior, a vândut bicicleta - la un preţ de 1 600 lei - unui cunoscut din localitate, iar detergenţii i-a „pasat" propriei mame, contra sumei de 110 lei.

Toate bunurile au fost ridicate conform procedurii şi urmează a fi reîntoarse proprietarei, iar tânărul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. El este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să apeleze neîntârziat la serviciul 902, atunci când au devenit victime sau martorii unor ilegalităţi.