Șeful Inspectoratului Fiscal din Ialoveni, Igor Cernat, a fost reținut luni de procurori într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală, totodată urmează să-i fie înaintată învinuirea pentru abuz în serviciu.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de adjunctul interimar al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Cornelui Bratunov, care a menționat că procurorii vor cere astăzi instanței un mandat de arest pe numele lui Cernat. 

Întrebat dacă șeful Inspectoratului Fiscal din Ialoveni a mai fost reținut și la începutul lunii septembrie, așa cum a fost menționat în presă, Bratunov ne-a comunicat că Igor Cernat a fost atunci doar audiat și nu a fost reținut. 

Potrivit Ialoveni.info, Igor Cernat este șeful Inspectoratului Fiscal Ialoveni din anul 2013. De atunci acesta și-a permis achiziționarea mai multor autoturisme de lux, construcția unei case de toată frumusețea și deschiderea mai multor afaceri, în care au fost făcute investiții de ordinul milioanelor de euro.