Magistrații de la Judecătoria Buiucani au admis astăzi demersul procurorilor, prelungind astfel mandatul de arest pe numele lui Veaceslav Platon cu încă 30 de zile.

Procurorul Andrei Băieșu a declarat presei că astăzi acuzarea a venit cu mai multe probe care au stat la baza prelungirii măsurii de arest. 

De cealaltă parte, avocatul lui Platon, a menționat că astăzi apărarea a cerut ca să fie audiați mai mulți martori, însă instanța a refuzat acest lucru. Tot astăzi avocații dar și Veaceslav Platon au înaintat mai multe cereri de recuzare a jduecătorilor însă au fost respinse. 

„Astăzi am adus drept dovadă în instanță, Raportul Kroll, de unde reiese că furtul bancar a fost înfăptuit de cei care sunt la guvernare”, a adăugat avocatul precizând că vor contesta decizia de astăzi la Curtea de Apel. 

Veaceslav Platon, arestat de autorităţile Ucrainei la solicitarea procurorilor moldoveni, a fost extrădat acum trei zile în Republica Moldova. El este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei.

Pe 25 iulie Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională, pe numele său fiind emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Exact în aceeași zi, „raiderul nr. 1 din spațiul CSI", cum i se mai spune lui Platon, a fost reținut la Kiev de autoritățile ucrainene.