Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Ciocana, au documentat activitatea unei grupări infracționale în comercializarea drogurilor pe teritoriul țării, în special a metanfetaminei și a marijuanei.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală au fost reținuți trei bărbați cu vîrsta cuprinsă între 20, 24, 36 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău.

În cadrul perchezițiilor corporale efectuate au fost depistate și ridicate aproximativ 2 grame de amfetamină, 20 de pachete zip-lock cu marijuană, mijloace bănești proveniți din realizarea drogurilor. Totodată, au fost efectuate percheziții și la domiciliul persoanelor reținute, la unul dintre ei fiind depistate și ridicate 38 de pliculețe cu marijuană.

Un gram de amfetamină era realizat de către membrii grupului cu 600 de lei, iar un plic de marijuană cu 300 de lei. Valoarea totală a drogurilor depistate constituie aproximativ 18 000 de lei.

Dacă vinovăţia suspecților va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Combaterea acestui flagel este prioritar pentru Poliție, astfel, Inspectoratul Național de Investigații va continua să întreprindă măsuri ferme pe linia prevenirii și combaterii traficului de droguri, scopul fiind asigurarea securității cetățenilor.