Medicul de la Internatul Psihoneurologic care ar fi violat 18 paciente din instituția medicală, timp de mai mulți ani a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Bălți la 13 ani de închisoare.

Acesta a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis. Medicul însă nu a fost deocamdată încătușat pentru că nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată. Angajatul de la Internatul Psihoneurologic, va fi încătușat peste două săptămâni dacă avocații acestuia nu vor contesta decizia de astăzi.

Precizăm și faptul că în două zile peste o mie de persoane au semnat o petiție online în care cer condamnarea medicului Stanislav Florea de la Internatul Psihoneurologic de la Bălţi, acuzat că ar fi violat în repetate rânduri și pe parcursul mai multor ani, 18 femei, paciente cu deficienţe mintale. Procesul durează de mai bine de trei ani, iar medicul continuă să se afle în libertate.

Amintim că bărbatul a lucrat timp de 27 de ani în calitate de medic terapeut la Internatul Psihoneurologic din Bălţi. Stanislav Florea a demisionat însă la începutul lunii ianuarie 2013, după ce a fost depusă prima plângere la poliţie.