(UPDATE 15:45) Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat pentru Deschide.MD că până la această oră au fost reţinuţi 28 de poliţişti, însă operaţiunea este în desfăşurare.

(UPDATE 15:15) Procurorul general interimar, Eduard Harunjen a declarat pentru Deschide.MD că detalii despre această operaţiune vor fi oferite într-un briefing de presă, la ora 17:00. Potrivit lui, până la această oră au fost reţinuţi 24 de poliţişti, însă operaţiunea este în desfăşurare.

Zeci de colaboratori ai Inspectoratului Naţional de Patrulare au fost reținuți în urma cu câteva minute de procurori anticorupţie. Totul s-a întâmplat în timpul unei ședințe de lucru cu întregul efectiv, eveniment care a avut loc la MAI.

În urmă cu câteva minute, a avut loc o operațiune de amploare a Procuraturii Anticorupție și a Direcției Inspectare Efectiv a IGP, în care au fost reținuti zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare (Poliţia rutiera). Sursele noastre nu ne-au putut preciza cu exactitate numărul reținuților, deoarece totul s-a întâmplat într-un mod neașteptat, în timpul unei ședințe de organizare, desfășurată la MAI, unde a participat întregul efectiv din ţară.

Potrivit surselor, polițiștii respectivi au fost citiți de pe o lista, iar imediat ce se ridicau în picioare erau reţinuti de către procurorii anticorupţie sub privirile colegilor. Operaţiunea are la bază mai multe acţiuni de flagrant, care s-ar fi desfășurat în ultimele zile, în care agenți sub acoperire i-au filmat pe polițiști cum luau mită, ca să nu dea amenzi pentru diferite contravenții la legislația rutiera, inclusiv consum de băuturi alcoolice la volan.

În cadrul ședinței în care s-au desfăşurat reținerile, a avut loc și premierea altor polițiști, care nu au căzut prada ispitei agenților sub acoperire și şi-au făcut datoria în mod corect.