Înspectoratul Național de Patrulare infornează că din cauza precipitațiilor, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de carosabil umed. Astfel, având în vedere că spre seară se prognozează temperaturi scăzute, pe carosabil se va forma ghețuş.

INP recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au echipate unitățile de transport cu pneuri pentru exploatare pe timp de iarnă, iar în portbagaj să nu lipsească o lopată cu un săculeț cu nisip.

Totodată, participanții la traficul rutier sunt atenționați, că anume în zilele cu precipitații și vizibilitate redusă se produc cele mai multe accidente, inclusiv cu tamponarea pietonilor.

Îndemnăm cetățenii care se angajează în traversarea străzii, să o facă regulamentar, doar în locurile permise și să se asigure că sunt văzuți de către șoferi”, se arată într-un comunicat emis de INP.

Angajații INP se află la datorie şi activează intensiv pentru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute. Astfel, dacă vă aflați într-o dificultate sezizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați 902.