Inspectoratul Național de Patrulare informează că, în acest moment, carosabilul este acoperit cu zăpadă și se circulă cu dificultate.în raioanele Ocnița, Briceni, Râșcanu, Glodeni, Florești, Edineț, Șoldănești, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Taraclia și Cahul

La fel, protv.md scrie că mai mult camioane sunt blocate lângă comuna Ulmu, Ialoveni, întrucât pe șoseaua Chișinau-Leușeni se circulă cu dificultatea din cauza ninsorii abundente.

Astfel, INP reamintește conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să-și chipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă, să verifice starea frânelor, să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip. Pentru deplasările în afara localităţilor, conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură. Dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează. Se recomandă șoferilor să conducă cu viteză redusă și benefic ar fi să aibă o lanternă de buzunar, un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată. 

„În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 902”, se arată într-un comunicat emis de INP.

Echipajele de patrulare se află într-un număr sporit pe traseele naționale și activează pentru siguranța cetățenilor.