Un accident în care a fost implicat un microbuz cu 20 de moldoveni a avut loc, duminică dimineața, între localitățile Borsec și Tulgheș, din județul Harghita, România. Două persoane au fost declarate moarte și 11 au suferit diverse traumatisme.

Cele două victime care au decedat sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. Microbuzul făcea o cursă regulată Orhei (R. Moldova)-Praga. Accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Potrivit presei de peste Prut, microbuzul a derapat, s-a lovit de un stâlp și s-a răsturnat.

Autoritățile au declanşat Planul roşu de intervenţie. La fața locului au fost trimise de urgență o autospecială de stingere, 2 descarcerări, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe ale Seviciului Județean de Ambulantă. Având în vedere numărul persoanelor implicate, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulantă de terapie intensiva mobila, 2 ambulanțe Smurd și o descarcerare din cadrul ISU Neamț , informează Timpul Românesc.

Intervenția echipajelor de salvare este îngreunată de faptul că în zonă ninge abundent.

Echipajele care au ajuns la fața locului acordă primul ajutor și fac operațiunile de triere, urmând să stabilească spre ce spitale vor fi trimise victimele rănite.

Cele două persoane declarate moarte - un bărbat și o femeie - au rămas încarcerate și când au fost scoase nu mai aveau puls.

Printre răniți este și un copil, dar starea sa nu este gravă. În schimb, trei dintre răniți ar avea răni mai serioase, scrie digi24.ro. 

Evenimentul s-a produs în jurul orei 6:20, pe DN 15, între localităţile Borsec şi Tulgheş.