Ieri, 24 octombrie 2016, doi bărbați de 24 și 30 de ani, domiciliați în orașul Comrat, au fost reținuți de polițiști, fiind suspectați de proxenetism şi turism sexual. Aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore.

Urmare a măsurilor de investigații efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigație, s-a stabilit că unul dintre suspecți este fiul primarului din orașul Comrat, iar celălalt este șoferul primarului.

Timp de jumătate de an, forțele de ordine au documentat activitatea infracțională a grupului unde au stabilit că suspecții, deghizându-și activitatea infracțională, publicau diferite anunțuri pe site-ul www.999 md  cu conținutul: „Masaj erotic de neuitat, Masaj plin de pasiune, adorabilă domnișoară face cunoștință cu un bărbat”. Astfel, suspecții au recrutat mai multe tinere, pe care le vindeau clienților cu suma  de 1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime.

Actualmente, poliţia a identificat 6 tinere cu vârste cuprinse între 20 și  25 de ani, care au fost determinate să presteze servicii sexuale.

Bărbații sunt suspectați de complicitate; prin intermediul capului grupării, ei au organizat şi pus la dispoziția unei delegații din Turcia, două tinere care au oferit servicii sexuale contra plată.

Contactat de reporterul Deschide.MD, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, a declarat că feciorul său nu poartă nicio vină.

El nu este proxenet. A fost rugat odată de unele persoane din Antalya să găsească numere de telefoane și atât. S-a întâmplat încă în aprilie 2016. Vreau să anunț că el are loc de muncă. Lucrează la o fabrică de mobilă, este un om cinstit. A mai fost invitat la poliție pentru a da declarații pe acest caz, dar a rugat atunci să fie citat oficial pentru a invita și avocatul”, a declarat Anastasov.

De precizat că anterior, în cadrul operațiunii desfășurate anterior, a fost reținută o femeie de 46 de ani, domiciliată în regiunea transnistreană, care s-a dovedit a fi capul acestei grupări, şi alţi patru complici cu vârste cuprinse între 25-40 ani.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, activitatea grupării a fost anihilată, iar dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, riscă pedeapasă cu închisoare de pînă la 7 ani.

Actualmente, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.