Secretarul Consiliului primăriei Bubuieci, Vitalie Scripnic, și un complice de-al său au fost reținuți de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și de procurori într-un dosar de corupție. Aceștia sunt bănuiți că ar fi deposedat abuziv administrația publică locală de patru terenuri pentru construcție, prejudiciind primăria cu aproximativ 700 000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi care aparțineau Primăriei și care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alți complici, ar fi căutat persoane din alte localități ale țării, ale căror nume și prenume corespundeau cu datele de identificare ale adevăraților solicitanți de terenuri, incluși în lista pentru obținerea loturilor pentru construcție. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior, acesta le-ar fi vândut unor terți. Suma cadastrală a bunurilor menționate este de peste 700 000 de lei.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul articolului 327 Cod penal (abuz de serviciu) infracțiune care se pedepsește cu  amendă de până la 2350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

Ofițerii anticorupție au efectuat miercuri, 7 decembrie, percheziții la domiciliile secretarului Consiliului, inginerului pentru reglementarea regimului funciar al primăriei Bubuieci, dar și la alte persoane vizate în dosar. Tot ieri, procurorii l-au audiat și pe primarul comunei Bubuieci.  În prezent, secretarul Consiliului și complicele acestuia se află în custodia CNA, fiind reținuți pentru 72 de ore.

Cazul este în curs de cercetare, urmărirea penală fiind condusă de procurorii anticorupție.