(UPDATE 16:30) Până în acest moment, au fost reținute 7 persoane, celelalte sunt cercetate în stare de libertate.

În rezultat tuturor acțiunilor desfășurate au fost  ridicate peste 20 kg de droguri, au fost lichidate 5 laboratoare de producere a drogurilor, o seră destinată cultivării plantelor de cânepă și un laborator de producere și contrafacere a produselor alcoolice, fiind depistate 37 de litri de alcool etilic (sticle, utilaj de ambalare, timbre de acciză).

În același timp, au fost depistate și confiscate 6 arme de foc (pistoale, arme de vânătoare),

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la peste 2 000 000 lei.

UPDATE (10:12) Inspectoratul General de Poliție confirmă efectuarea celor 180 de percheziții și menționează într-un comunicat de presă că până acum au fost reținute patru persoane.

Până la această ora au fost reținute 4 persoane. Au fost depistate peste 30 de grame de cocaină, 20 de grame de heroină, 50 de pastile ecstasy, dispozitive destinate consumului de droguri și marijuana hidroponică în cantitate de peste 5kg, plante uscate de cânepă pregătite pentru prelucrare. Au mai fost depistate și preluate 4 arme de foc deținute ilegal. Perchezițiile se desfășoară în toate raioanele din Republică.

Aproximativ 180 de percheziții au loc în această dimineață în toată țara. Surse apropiate anchetei spun că descinderile au loc în 28 de raioane și sunt efectuate de angajații inspectoratelor de sector din R. Moldova în comun cu Direcția Antidrog din cadrul Inspectoratul Național de Investigații.

Aceleași surse mai spun că perchezițiile au loc în cadrul unei operațiuni de amploare privind combaterea traficului de droguri. Până la această oră, au fost ridicate și mai multe capturi. 

---------------- Amintim că în luna octombrie ofițerii Direcției Antidrog și ofiţeri de investigație din inspectoratele raionale de poliție au efectuat circa 90 de percheziții care la fel vizau lupta anti-drog. Atunci șase persoane au fost reținute în cadrul operaţiunii.