Moldovenii ar putea avea o minivacanță în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, iar pe data de 8 martie și 1 mai ar puteamerge la muncă. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) a elaborat un proiect de lege prin care propune modificarea zilelor declarate nelucrătoare în perioadele de sărbătoare.

Proiectul prevede modificarea articolului 111 din Codul Muncii, mai exact să fie abrogate paragrafele care prevăd stabilirea zilelor de 8 martie – Ziua internaţională a femeii și 1 mai – Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii ca zilele nelucrătoare. În schimb se propune spre adoptare zile libere în primele zile ale noului an. 

Autorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat situația zilelor nelucrătoare de sărbători din statele vecine și din Uniunea Europeană.

Totodată, reprezentanții MMPSF au precizat că modificarea respectivă va avea o influență pozitivă asupra salariaților, întrucât aceștia vor beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de o minivacanță, după exemplu țărilor vecine, cu atât mai mult cu cât, în această perioadă, și elevii sunt în vacanță.