Astăzi, la Institutul Mamei și Copilului a avut loc inaugurarea Secției de Cardiologie, renovată şi dotată cu echipamente medicale performante, datorită sprijinului financiar al Guvernului României. La eveniment au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Chișinău, Daniel Ioniță și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

Suma totală a investiției pentru renovarea secției de Cardiologie a fost de 2.260.000 lei, din care 510.000 de lei au fost folosiți pentru procurare de mobilier. 

Secția funcționează din anul 2002, soluţionând cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară.

Este desfăşurată pe 25 de paturi şi primește anual în jur de 1000 de copii. Activitatea secţiei este orientată spre o asigurare a asistenţei medicale calificate de diagnostic şi tratament, bazată pe realizările moderne ale ştiinţei şi practicii medicale a copiilor din perioada sugară până la 18 ani cu diverse maladii cardiovasculare din republică: malformaţii congenitale ale cordului, miocardite, cardiomiopatii primare şi secundare, aritmii cardiace, pericardite şi endocardite, hipertensiune arterială şi sindrom metabolic, hipertensiune pulmonară primară şi secundară, sindromul de insuficienţă cardiacă, diverse cardiopatii şi valvulopatii.

Aceasta este a 11-a secție din cadrul Institututlui Mamei și a Copilului renovată cu suportului Guvernului României datorită semnării, la data de 14 noiembrie 2014, a Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, reprezentat de IMSP Institutul Mamei şi Copilului. 

Conform acestui document oficial, Guvernul României a pus la dispoziţie o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 1 000 000,00 EUR pentru reabilitarea a 4 componente – cheie a Maternităţii IMSP Institutul Mamei şi Copilului.