Încep să se vadă rezultatele parteneriatului stabilit între municipiul Bălți și județul românesc Botoșani. Presa din România scrie că primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că vor fi alocate fonduri din bugetul administrației locale pentru susținerea unei școli cu predare în limba română din municipiul Bălți.

Conform agerpres.ro, fondurile necesare pentru suportul acordat școlilor de limba română din Bălți vor fi alocate de consilierii locali din Botoșani o dată cu votarea bugetului pe anul 2018.

''Ne permite legea să facem acest lucru în cadrul acordului de colaborare pe care îl avem încheiat cu municipiul Bălți. Sunt doar două școli cu predare în limba română aici și, dacă tot e Centenarul, cred că e cazul să facem și noi ceva, să-i ajutăm. Ei vor decide ce fac cu banii. Pot să facă reabilitare, pot să dezvolte biblioteca'', a precizat primarul municipiului Botoșani.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, între municipiul Bălți și județul Botoșani a fost semnat un parteneriat care presupune dezvoltarea sustenabilă a relațiilor bilaterale, pe termen lung, deschiderea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun precum: economie și comerț, știință și tehnică, învățământ și sănătate, cultură și arte, turism și sport, administrație publică locală.