„Volkswagen Touareg” – automobilul de serviciu al fostului șef de la „Apă-Canal Chișinău”, Constantin Becciev, nu și-a găsit proprietar, în urma licitației desfășurate marți, 5 decembrie, de reprezentanții întreprinderii. Informația privind lipsa doritorilor de a procura autovehiculul a fost confirmată pentru Deschide.MD de către actualul director al ACC, Veronica Herța.

Nu am avut cumpărători pentru Touareg. Vom face o publicitate mai mare data viitoare”, ne-a comunicat ea.

Reporterii DESCHIDE.MD au încercat să ia legătura cu Becciev pentru a afla de ce nu se vinde Touaregul, însă fără succes.

----Astfel, în următoarele săptămâni va fi organizată o licitație repetată.

De precizat că la mijlocul lunii septembrie conducerea „Apă-Canal Chișinău” a solicitat evaluarea automobilul „Volkswagen Touareg” în vederea vânzării acestuia. Ulterior, la începutul lunii noiembrie a fost finalizată evaluarea autovehiculului. ACC a decis să-l scoată la licitație la un preț de 500 mii lei.

----„Touareg"-ul lui Becciev a devenit notoriu în august 2016, când primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, l-a certat pe ex-directorul ACC pentru cheltuieli nejustificate în cadrul întreprinderii. Atunci, în cadrul ședinței operative a Primăriei a fost prezentat raportul cu privire la cheltuielile întreprinderilor capitalei. În acest context s-a aflat că „Apă-Canal” a procurat un automobil de model "Volkswagen Touareg" de 650 de mii de lei, un aparat de cafea în valoare de 80 de mii de lei, o consolă pentru televizor de 30 de mii de lei, o masă de conferințe de 150 de mii de lei dar și un televizor de 50 de mii de lei. Toate aceste obiecte fiind destinate pentru biroul directorului.

Ulterior, în septembrie 2016, Becciev a fost demis din funcția deținută. Actualmente el este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, el favoriza firmele administrate de fiica sa, de la care cumpăra bunuri la prețuri majorate.