UPDATE ( ora 16:15 ) Guvernul României va aproba, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu naţional pentru decesul Regelui Mihai I, au declarat, pentru agerpres, surse guvernamentale. Conform surselor citate, cele trei zile de doliu naţional urmează să fie stabilite marţi seară în urma unei discuţii cu reprezentanţii Casei Regale.

UPDATE ( ora 14;45 ) Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la catedrala patriarhală.
Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, la noua Catedrala Arhiepiscopală Regală, se arată în comunicatul Casei Regale. La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai vor respecta tradiția înaintașilor Majestății sale Defuncte.
Miercuri vor fi deschise cărți de condoleanțe la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi trimise și online pe adresa familiaregala.ro/mesaje.
Cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la Palatul Regal din calea Victoriei, în fața intrării principale.

Regele Mihai a murit astăzi la domiciliul său din Elveția, potrivit unui anunț al Casei Regale. Avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul legitim al Regelui Carol al II-lea și al Reginei Elena.

Domnia lui Mihai I a început când avea doar șase ani, în 1927, după moartea bunicului său, Ferdinand, şi în urma renunţarii la tron a lui Carol al II-lea (decembrie 1925). A fost detronat de tatăl său, după doar trei ani, dar a revenit la tron.

Sub presiunea regimului comunist instaurat în România la încheierea celui de al doilea Război Mondial, Regele Mihai I a abdicat la finele anului 1947.
 
În noiembrie 1947, Mihai a călătorit la Londra la nunta viitoarei Regine Elisabeta a II‑a, ocazie cu care a cunoscut-o pe Prinţesa Ana de Bourbon-Parma, care urma să-i devină soţie. Potrivit propriei sale declaraţii, Mihai a revenit acasă „la sfatul expres al lui Winston Churchill", care se spune că l-ar fi sfătuit pe Mihai că, „mai presus de orice, un rege trebuie să fie curajos".