Bradul cumpărat de Silvia Radu a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale. Primarul interimar se află în aceste momente în centrul capitalei. Edilul a menționat, într-o postare pe facebook, că și-a primit botezul de primar al capitalei și se arată mulțumită că istoria cu bradul din centrul Chișinăului a luat sfârșit. În același timp, deputatul liberal Valeriu Munteanu spune, într-un comunicat de presă, că noul brad, cumpărat de Silvia Radu, a fost defrișat cu grave abateri legale.

Primarul interimar, Silvia Radu a scris pe contul său de facebook, ca și-a primit botezul de primar. Edilul a mulțumit colegilor din primărie care ia-u fost alături pe parcursul zilei de azi și, într-un final, a menționat că „dacă cineva îl vede pe Valeriu Munteanu cu secerea și ciocanul în jurul bradului, să-l trimită pe facebook”.

„Doamna Silvia Radu ne acuză pe noi, pe liberali, chiar dacă nu ne pronunță numele, că noi suntem cei care am obstrucţionat procesul de aducere a bradului "fermecat" din Ucraina. Mărturisesc, așa este - noi suntem cei care am crescut bradul așa de mare, udându-l sistematic timp de 50 de ani, noi am făcut pădurea din Ucraina așa de densă ca să nu poată intra autocamioanele, noi suntem cei care am construit vagoanele trenurilor așa de mici și înguste că nu au încăput brazii și s-au frânt mai mulți, noi suntem cei care am intrat "prin efracție" în mintea uzurpatoarei doamne și am dirijat tot acest proces comico-tragic legat de bradul de Crăciun al Chișinăului.

P.S. După zeci de mii de lei din bani publici cheltuiți pentru aceasta goană după exuberanţă, primăriţa impostoare a decis să instaleze totuși bradul propus de cei de la spații verzi încă acum o lună - în reportajul TV din 6 noiembrie se vede bradul "cumpărat" azi de Silvia Radu din curtea unei foste grădinițe. Evident, în mod SAMAVOLNIC, fără autorizație de defrișare, cu grave abateri de la lege si cu grave prejudicii aduse mediului.”

Bradul a fost tăiat de pe teritoriul unei foste grădinițe din sectorul Botanica al capitalei. Pomul a fost indentificat de către angajații de la Spații Verzi încă la începutul lunii noiembrie.

Acesta are 19 metri înălțime. Acesta s-a aflat mai bine de 40 de ani pe teritoriul unei foste grădinițe. La începutul lunii noiembrie, actualul proprietar al terenului cerea pentru brad 20 de mii de lei și spunea ca s-ar bucură dacă acesta ar ajunge în Piața Marii Adunări Naționale, deoarece oricum avea de gând să-l taie pentru a ridica în zona un bloc locativ.

De dimineața, în PMAN a fost instalat bradul adus din Munții Carpați. La scurt timp, la indicațiile primarului interimar, acesta a fost dat jos de acolo. Ulterior, Radu a anunțat pe facebook că va cumpăra, din bani proprii, un alt brad și îl va face cadou municipalității.

Bradul adus din Ucraina a costat 15 mii de lei. Cheltuielile de transportare a pomului nu au fost făcute publice.

sursa: ProTV