În seara zilei de ieri, în pofida ploii, un grup de membri și simpatizanți ai Partidului Unității Naționale, în frunte cu Anatol Șalaru, au desfăşurat un „Marș al Recunoștinței”. Coloana a pornit din scuarul Gării Feroviare și a mers până la Cimitirul Eroilor.

La cimitir, președintele executiv al Partidului Unității Naționale Anatol Şalaru a rostit un discurs dedicat Marii Uniri:

"Am venit aici, la Marșul Recunoștinței, în memoria celor care au murit și au fost înmormântați aici, în Cimitirul Eroilor. Cimitir care poartă amprenta istoriei Noastre. Unirea din 1918 a început la Chișinău, la 27 martie, a continuat în Bucovina și a culminat, pe 1 decembrie, la Alba Iulia.

La anul se împlinesc 100 de ani de la acest important eveniment din Istoria Românilor. Astăzi am venit aici, ca să facem cunoscută pentru toată lumea dorința noastră de a trăi într-un singur stat, într-o singură țară, în aceleași frontiere.

Mulți contestă azi ceea ce s-a întâmplat în 1918: profitori politici, profitori de tot neamul. Vreau să le aduc aminte tuturor că, dacă nu ar fi fost Unirea din 1918, nu am fi fost astăzi aici, pentru că peste noi ar fi venit tăvălugul bolșevic, ar fi venit teroarea roșie, ar fi venit foametea organizată, n-am fi existat, nu s-ar mai fi vorbit românește.

Iar acum, noi cei care stăm aici în ploaie, cei care am venit aici uniți unul lângă altul, suntem nucleul care vor face Unirea, oricât de mult le-ar displăcea altora, oricât de mult ne urăsc unii".