Ședința Consiliului municipal Chișinău, în cadrul căreia urma să fie dezbătut subiectul venirii pe piața din R.Moldova a companiei românești „Dedeman”, a fost amânată pentru data de 7 decembrie. Decizia vine după ce consilierii PSRM au părăsit sala de ședință în semn de protest împotriva includerii pe ordinea de zi a mai multor proiecte „cu probleme”, iar președintele ședinței, liberal-democratul Adrian Culai, a fost nevoit să anunțe o pauză până la ora 15.00. La ora fixată în sală au fost prezenți doar trei consilieri: Adrian Culai, Ilian Cașu și Ion Ștefăniță.

Unul dintre principalele proiecte incluse pe ordinea de zi a fost modificarea codului de reglementare urbanistică al terenurilor din strada Ismail, 99. Adoptarea acestui proiect ar permite companiei „Dedeman” din România să intre pe piața din Republica Moldova.

Până joi, 7 decembrie, trebuie să ne clarificăm cu această situație. Cred că atunci vom avea un răspuns”, a declarat Adrian Culai.

Fiecare consilier este pentru a atrage investiții străine în Chișinău. Însă, eu am fost și am studiat zona unde urmează să fie amplasat acest hipermarket al companiei «Dedeman» de materiale de construcții. Ceea ce dorim noi este ca aici, în CMC, să fie discutate două chestiuni: planul de fluidizare a traficului, dar și resursele financiare pentru a pune în practică acest plan de fluidizare”, spune Ilian Cașu.

S.A. «Piele» este o zonă moartăde 26 de ani, este . De ce să nu permitem unui agent economic să creeze 250 de locuri de muncă? Vor fi impozite în bugetul municipal. Va fi un circuit financiar”, a menționat Ion Ștefăniță.

----Amintim că avocații companiei „Dedeman" i-au cerut primarului general interimar Silvia Radu să includă pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chişinău proiectul Dedeman, cu menţiunea de a-l discuta în mod prioritar.

Într-un comunicat de presă emis de către avocații companiei, este menționat că „proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitivă a investitorului”.