Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Ialoveni al IGP al MAI, a fost reținut de ofiţerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă și trafic de influență.

Potrivit denunţătorului, polițistul ar fi extorcat 500 de euro de la acesta, prin intermediul avocatului, pentru ai elibera automobilul reținut anterior, precum și pentru încetarea cauzei penale inițiată în privința primului, pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, este menționat într-comunicat de presă al MAI.

Urmare efectuării măsurilor speciale de investigații, prin intermediul avocatului denunțătorului, sub controlul ofițerilor SPIA al MAI, polițistului i-a fost transmisă prima tranșă în sumă de 400 de euro.

Ulterior, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșă în sumă de 100 de euro, polițistul a fost reținut în flagrant delict, în biroul de serviciu.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracţiunilor prevăzute de art. 324 alin. 2 lit. c și art. 326 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova (corupere pasivă și trafic de influență).

Pentru infracțiunile respective, polițistul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu aplicarea unei amenzi în mărime de 8000 de unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmării penale este exercitată de către Procuratura Anticorupție.