Două persoane au fost accidentate sâmbătă pe strada Asachi din Capitală chiar pe trecerea de pietoni. unde era instalat și un delimitator de viteză.

În cadrul ședinței săptămânale a primărie de azi, șeful adjunct al Direcţiei municipale de poliţie, Silviu Muşuc a prezentat informația referitor la accidentele care au avut loc săptămâna trecută pe teritoriul Municipiului Chișinău. Astfel în Capitală au avut loc 38 de accidente rutiere grave, dintre care în 12 accidente au fost impicați pietoni, iar din cele 12, cinci accidente au avut loc pe trecerea de pietoni.

Mușuc a adăugat că sâmbătă a avut loc un accident rutier pe strada Asachi, unde au fost tamponați doi cetățeni pe trecerea de pietoni chiar dacă în zonă era instalat un delimitator de viteză. Acesta fiind deja al cincilea caz similar înregistrat în ultimele luni. 

Amintim că în luna martie primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a cerut instalarea mai multor limitatoare de viteză pe drumurile din oraş. Edilul şi-a justificat solicitarea prin necesitatea de a preveni accidentele cu implicarea pietonilor, în care victimele sunt deseori copii.