Vlad Plahotniuc îşi anunţă un nou obiectiv. După ce a promovat necesitate reglementării activităţii cazinourilor, iar zilele trecute poliţia le-a închis pe toate, politicianul se ia de capul traficanţilor de droguri. Într-un mesaj publicat pe blogul său, Vlad Plahotniuc îi avertizează pe cei care se ocupă cu astfel de activităţi că numărătoare inversă a început. 

Vlad Plahotniuc a consideră că, în cazul cazinourilor, autorităţile au acţionat corect şi categoric.

„Lucrurile au fost rezolvate prin închiderea sălilor, urmând ca această activitate sa fie reluată doar după ce va fi strict reglementată şi vor exista modalităţi de control bine puse la punct atât în ceea ce priveşte locurile de amplasare, cât şi privind plata taxelor la stat sau respectarea întru totul a interdicţiei privind accesul copiilor în astfel de localuri. Ca sa înţelegeţi ce grup infracţional acţiona în spatele acestei activităţi, este suficient să observaţi cum s-a încercat fraudarea sistemului de licenţiere după ce a fost anunţată public intervenţia autorităţilor în acest domeniu. Au sperat să mai câştige fraudulos un an în felul acesta şi să se opună măsurilor luate de instituţii", a scris Plahotniuc.

Potrivit lui, „indivizii nu doar că trebuie să plătească pagubele provocate statului, dar trebuie să răspundă în faţa legii şi pentru modul în care au încercat să-şi prelungească activitatea infracţională. La fel trebuie să răspundă în faţa legii şi funcţionarii care i-au ajutat".

În continuare, Vlad Plahotniuc scrie că o altă problemă gravă este cea legată de consumul de droguri. Acest subiect este pe agenda lui şi împreună cu colegii din coaliţia de guvernare şi instituţii, vor face tot ce e posibil pentru a opri acest fenomen, iar cei care au participat la dezvoltarea lui vor răspunde în faţa legii.

 „Din păcate, acest fenomen este prezent tot mai tare şi în rândul copiilor. Un adult care pune droguri la dispoziţia unui copil distruge o viaţă, deci devine un criminal şi trebuie tratat ca atare. Mesajul meu pentru toţi cei implicaţi în această activitate criminală este clar: numărătoarea inversă a început, e doar o chestiune de timp până vor fi prinşi. De timp scurt. Acest subiect este pe agenda mea şi împreună cu colegii din coaliţia de guvernare şi instituţii, vom face tot ce e posibil pentru a opri acest fenomen, iar cei care au participat la dezvoltarea lui vor răspunde în faţa legii.

Mesajul meu pentru toţi cei implicaţi în această activitate criminală este clar: numărătoarea inversă a început, e doar o chestiune de timp până vor fi prinşi. De timp scurt", a conchis Plahotniuc.

Amintim că circa 1000 de polițiști au primit în acest weekend misiunea de a închide și sigila toate cazinourile din țară, după ce sâmbătă Camera de Licențiere a anunțat că a suspendat 65 de licențe de activitate pentru săli cu jocuri de noroc, miză, cazinouri și aparate de joc.  Polițiștii antrenați urmau să închidă 320 de cazinouri care au în prezent licență valabilă de activitate.

Suspendarea celor 65 de licențe este cauza multiplelor încălcări constatate in cadrul controlului efectuat de Inspecţia Financiară din subordinea Ministerului Finanţelor şi a investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul National Anticorupţie.

Printre încălcările constatate se numără fraudarea sistemului electronic "e-licentiere" ceea ce dus la un prejudiciu proporţii deosebit de mari, bugetului de stat.

Reamintim că cinci angajaţi ai Camerei de Licenţiere de Stat au fost reţinuţi, sâmbătă în urma unei operaţiuni desfăşurate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Funcţionarii, printre care directorul-adjunct al instituţiei, sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude privind eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici, care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat prejudicii de 15 000 000 de lei bugetului de stat.