Institutul de Politici Publice și Centrul pentru Prevenirea Conflictelor & Early Warning invită presa la lansarea cărții „România și Republica Moldova la confluența dosarului transnistrean. Cooperarea societății civile: Coaliția „Liniile Roșii", semnată de Iulian Chifu și Oazu Nantoi. Totodată, autorii vor prezenta și cartea lansată săptămâna trecută la București: „Provocări la adresa spațiului comunicațional comun România - Republica Moldova. Elemente de război informațional în R.Moldova la adresa României". 

Evenimentul va avea loc miercuri, 29 noiembrie 2017, cu începere de la ora 14.00, în sala de conferințe a Agenției de presă IPN

Amintim că lansarea celui de-al doilea volum a avut loc săptămâna trecută în incinta Ministerului de Externe de la București cu participarea ministrului Teodor Meleșcanu și al ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac.

-- „Traiectoria europeană și euroatlantică a Republicii Moldova este brăzdată de impedimente, care deși s-au dovedit a fi adesea rolul unor imixtiuni exogene nu trebuie singularitate în tabloul clinic general. Acest context vădește în egală măsură incapacitatea sistemelor interne de a răspunde promt și eficient, sau de a desfășura acțiuni specifice de profilaxie. În atari condiții, spațiul public din Republica Moldova capătă valențele unui adevărat poligon al propagandei și dezinformării ce aduce atingere nu doar intereselor pragmatice a României și Republicii Moldova, ci chiar acelor dimensiuni profunde, sacrosante, ce țin de identitate, limbă și valori perene", notează autorii în prefața lui.