Consulatul General al României la Cahul organizează pe data de 28 noiembrie o recepție cu prilejul zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Evenimentul va deschide seria manifestărilor care marchează Centenarul marii Uniri.

În acest context, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va organiza un concert susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

„Cu un repertoriu care le-a adus medalii de aur la fiecare participare europeană şi mondială, Corala „Armonia“ a Arhiepiscopiei Tomisului este unul dintre corurile românești cele mai premiate şi recunoscute pe plan internaţional. Membrii corului cântă atât muzică religioasă, cât şi muzică populară românească. Corala a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului”, se arată într-un comunicat de presă emis de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni.

La concert vor fi prezenți diplomați de pe ambele maluri ale Prutului, autorități locale, cadre didactice care s-au implicat în proiectele Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pe parcursul anului, istorici, academicieni și oameni de afaceri.