În R. Moldova, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă continuă să crească. În 9 luni ale anului curent numărul acestora s-a majorat cu 63,7 mii (+ 1,4%),înregistrând 4,49 milioane cartele SIM, în timp ce numărul populației reieșit la ultimul recensământ este aproape 3 milioane de locuitori. Potrivit datelor prezentate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), cu date de la cei trei furnizori de servicii de comunicații mobile (Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom — Unite), sporirea numărului utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă se datorează creșterii bazei abonaților Moldtelecom și Orange Moldova.

În special, baza de abonați a Moldtelecom-ului a crescut cu 4,5% — până la 366,5 mii, iar a Orange Moldova — cu 1,9%, până la 2,62 mil. Totodată, numărul clienților Moldcell a scăzut cu 0,13% şi constituie 1,5 mil, transmite monitorul.fisc.md.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă (cartele SIM) la 100 de locuitori ai republicii a crescut cu 1,9 puncte procentuale și a constituit 126,5%, ceea ce denotă că unii utilizatori dețin două sau trei cartele.

Potrivit datelor statistice, la momentul Recensământului din 2014, populația Republicii Moldova a fost de 2 998 235 persoane.