„Soldații moldoveni au unde scuipa, nu au nevoie de portretele lui Dodon”, a declarat preşedintele PUN Anatol Şalaru la TV21, în cadrul emisiunii „Important”, comentând instalarea în unităţile militare a portretelor domnitorilor moldoveni în locul celor ale actualilor oficiali ai Republicii Moldova, pe care a dispus-o printr-un ordin la 13 noiembrie 2016, în perioada ministeriatului său la Apărare.

Șalaru a menţionat cu această ocazie că primordial, în acest moment, este „să creștem nivelul intelectual și cultural al soldaților moldoveni în armată și nu să stea să vadă în toată ziua poza lui Dodon pe perete”.

„El este președinte într-o republică parlamentară”, a ţinut să sublinieze fostul ministru al Apărării.

Șalaru a mai precizat că segmentul unionist este foarte important în Republica Moldova şi, odată cu sosirea lui Băsescu, componenţii săi au spre ce se orienta.

„În jur de 25 la sută dintre cetățenii republicii Moldova sunt unioniști și ei, până acum, nu au avut un reper. Acum a apărut un reper, care este Traian Băsescu”, a adăugat Șalaru.

Odată cu sosirea lui Băsescu, a mai adăugat sursa citată, tot mai mulți simpatizanți și membri ai altor partide - cum ar fi Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Popular European din Moldova, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și chiar Partidul Liberal - se alătură Partidului Unității Naționale.