Din cele 320 de cazinouri și săli cu jocuri de noroc - toate adiministrate de 65 de agenți economici, poliția a închis astă-noapte 159 de încăperi. Șeful Poliției Naționale, Alexandru Pânzari, a declarat pentru Deschide.MD că restul ”punctelor” nu activau atunci când polițiștii au mers să le întrerupă activitatea.

”Au fost anumite nedumeriri din partea unor administratori, dar în linii mari operațiunea s-a desfășurat fără incidente majore. Altercații nu au fost. Noi vom continua antrenarea efectivului în astfel de operațiuni pentru a ne convinge că într-adevăr niciun punct nu își mai desfășoară activitatea. Vom avea grijă ca decizia Camerei de Comerț să fie aplicată sută la sută”, ne-a declarat Alexandru Pânzari. 

Amintim că circa 1000 de polițiști au primit aseară misiunea de a închide și sigila toate cazinourile din țară, după ce ieri Camera de Licențiere a anunțat că a suspendat 65 de licențe de activitate pentru săli cu jocuri de noroc, miză, cazinouri și aparate de joc. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Polițiștii antrenați urmau să închidă 320 de cazinouri care au în prezent licență valabilă de activitate.

Suspendarea celor 65 de licențe este cauza multiplelor încălcări constatate in cadrul controlului efectuat de Inspecţia Financiară din subordinea Ministerului Finanţelor şi a investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul National Anticorupţie.

Printre încălcările constatate se numără fraudarea sistemului electronic "e-licentiere" ceea ce dus la un prejudiciu proporţii deosebit de mari,  bugetului de stat.

Reamintim că cinci angajaţi ai Camerei de Licenţiere de Stat au fost reţinuţi, sâmbătă în urma unei operaţiuni desfăşurate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Funcţionarii, printre care directorul-adjunct al instituţiei, sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude privind eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici, care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat prejudicii de 15 000 000 de lei bugetului de stat.