O mamă a plecat de acasă și și-a lăsat cei patru copii în voia sorții fără ca să aibă cineva grijă de ei. Fata cea mai mare, în vârstă de 13 ani, a fugit de acasă. Un băiat de 10 ani și-a găsit adăpost la vecini, iar un copil de 8 ani a rămas singur acasă și a avut grijă de un bebeluș de 8 luni.

Despre acest caz a fost anunțat în grupul „Ask a mom” de pe o rețea facebook. Ulterior fata de 8 ani și cel mic de 8 luni au fost internați la spitalul din Nisporeni cel din urmă fiind plin de răni neschimbat și cu păduchi. 

Administratoarea grupului „Ask a Mom” de pe Facebook, Cristina Mastac spune că a vorbit cu asistenta socială a spitalului și a alertat Ministerul Protecției Sociale

„De ieri dimineață am aflat tel spitalului din Nisporeni, am telefonat medicul, șeful secției în care sunt internați doi din ei: fetița de 8 ani și piciul de 8 luni. Am vorbit cu asistenta socială a spitalului, am alertat Ministerul Protecției Sociale să ceară raportul pe familie de la primărie și asistența socială locală. Ministerul Protecției Sociale s-a implicat în rezolvarea cazului. Copiii vor fi aduși la Chișinău. Aici îi putem ajuta mai ușor”, este menționat în postare de pe Facebook.