Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat nevalabil referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din 19 noiembrie 2017.

Potrivit hotărârii CEC, la votare au participat 108695 alegători sau 17,21 la sută, ceea ce constituie mai puţin de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Tot astăzi Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 3 decembrie curent desfăşurarea turului al doilea de scrutin în orașul Sîngera, municipiul Chișinău și comuna Berlinți, raionul Briceni. Alegătorii vor avea de ales între cei doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

CEC a declarat nevalabile alegerile primarului comunei Lăpușna, raionul Hîncești, din 19 noiembrie 2017 și a stabilit pentru data de 3 decembrie curent desfăşurarea votării repetate pentru alegerea primarului comunei.

Tot astăzi, CEC a luat act de rapoartele financiare ale concurenților electorali din campania electorală a alegerilor locale noi, din data de 19 noiembrie 2017, la situația din 17 noiembrie 2017. De asemenea, Comisia a luat act și de rapoartele financiare ale participanților la referendumul local, care s-a desfășurat în data de 19 noiembrie curent.

Amintim că după procesarea a 100% din procesele verbale de la referendumul din Capitală, rezultatele privind demiterea primarului general arată că peste 87% au votat „pentru”, iar aproape 13% - „împotrivă”.