Membrii delegației din Moscova, care urma să participe la Forumul de afaceri din Bălți, au fost întorși de pe aeroportul Chișinău, pentru că nu au avut nicio confirmare că scopul vizitei este de a participa la acest forum. Mai mult decât atât, nu a fost prezentată invitația organizatorilor, componența delegației, perioada de desfășurare a forumului precum și alte informații specifice caracterului vizitei.

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru Deschide.MD că membrii delegației au fost întrebați care este scopul vizitei în R. Moldova, însă aceștia nu au putut răspunde. Ulterior, când au declarat că merg la un forum, li s-au cerut acte confirmative care să releve cele spuse. 

„La nivelul Poliției de Frontieră nu există informația precum că persoanele ar fi parte a unei delegații oficiale, aflându-se doar în timpul procedurii de trecere a frontierei. Nici delegația nu a putut prezenta documentele necesare pentru realizarea unei astfel de vizite, eliberate de MAEIE”, a declarat Novițchi.

----------------Amintim că cele șase persoane care urmau să participe la forumul organizat de primarul Renato Usatîi au fost întoarse de pe aeroportul Chișinău.

Potrivit site-ului primăriei din Bălți la eveniment urmau să participe Serghei Stoianov, specialist în cadrul Centrului circulației rutiere din Moscova, Olga Alexandrovna Gorbunova, șefa serviciilor locativ-comunale din Moscova, Igor Polikarmovici Tkaci, adjunct la Departamentului pentru politica externă al Moscovei.