Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, declară că avocatul lui Vlad Filat a indus în eroare opinia publică atunci când a spus că Ilan Shor nu a vrut să mai facă declarații în dosarul fostului premier. Morari a precizat - într-un comentariu făcut pentru Deschide.MD - că, astăzi, Shor a fost citat din partea apărării lui Filat, de aceea el nu a vrut să facă alte declarații decât cele pe care le-a făcut în instanța de fond.

”Domnul Popa induce în eroare opinia publică. Ilan Shor a fost astăzi citat ca martor în dosarul lui Vlad Filat, doar că el a fost citat la solicitarea avocaților, nu a procurorilor. Prin urmare, el și-a menținut declarațiile făcute în instanța de fond, refuzând să facă declarații suplimentare, drept pe care i-l asigură articolul 90, aliniatul 2 din Codul Penal”, a declarat Viorel Morari, reiterând că Igor Popa, în declarațiile pe care le-a făcut, a pus accentele altfel decât stau lucrurile de facto.

Întrebat de ce procurorul Adriana Bețișor nu mai face declarații pentru presă, Morari ne-a explicat că acest lucru se întâmplă din trei motive: în primul rând, a intrat în vigoare noua Legie Procuraturii care prevede că procurorii vor comunica cu mijloacele de informare prin intermediul serviciului de presă. În al doilea rând: doamna Bețișor a devenit ținta unor atacuri mediatice și e complicat în astfel de condiții să te concentrezi pe activitatea penală și în al treilea rând  - noi repartizăm uniform activitățile, respectiv succesele ni le asumăm împreună, iar insuccesele mi le asum doar eu.

Primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost astăzi citat în ședința de judecată a lui Vlad Filat, dar a refuzat să dea declarații suplimentare. Prin urmare Igor Popa a declarat presei că procurorii și-au pierdut martorul. 

Detalii:  FOTO // Shor „o dă la întors”. Nu mai vrea să facă declarații în dosarul Filat