Anatolie Jalbă - care a obținut titlul de „Mister Moldova” în anul 2016 - și-a recunoscut vina în dosarul în care a fost reținut pentru comercializarea de Ecstasy. După ce a început să colaboreze cu oamenii legii, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Procurorul adjunct al Procuraturii Municipiului Chișinău, Corneliu Bratunov a declarat pentru Deschide.MD că persoana menționată de reporterii noștri a colaborat cu oamenii legii și și-a recunoscut vina, ulterior i-a fost schimbată măsura preventivă de arest. 

„Cred că în cel mai scurt timp dosarul va fi expediat în judecată, pentru că acțiunile de urmărire penală se află pe ultima sută de metri”, a precizat Bratunov. 

În luna august, ofițerii Direcției antidrog al Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații oficiului Râșcani al Procuraturii mun. Chișinău, au reținut trei persoane suspectate de transportare și comercializare a stupefiantelor în cluburile de noapte. 

Oamenii legii puneau atunci că unul din cei reținuți este un fost polițist, iar altul - un sportiv cunoscut în lumea bodybuilding-ului, care a deținut titlul de Mister World Moldova 2016.

Aceștia au creat o rețea de distribuire a drogurilor în localurile de agrement din capitală, fiind responsabili și de introducerea prin contrabandă a drogurilor pe teritoriul Republicii.

----------------------- Astfel, la 31 iulie curent, pe teritoriul unei instituții de învățământ din sectorul Botanica a fost reținut un membru al grupării, de 23 ani, care intenționa să comercializeze pastile Ecstasy clienților unui local de agrement. În urma perchezițiilor efectuate în automobilul acestuia au fost depistate 440 de pastile Ecstasy cu logo „Coca Cola”, este menționat într-un comunicat al Poliției. 

Ulterior, în sectorul Centru al capitalei a fost reținut sportivul de 26 ani, care transmitea spre comercializare pastile Ecstasy cu logo „Coca Cola”, asupra sa fiind depistate peste 450 de pastile.

În cele din urmă, a fost identificată sursa de proveniență a drogurilor, ca urmare a administrării probelor acumulate a fost reținut  al treilea suspect, de 33 de ani, care s-a dovedit a fi un fost angajat al poliției, eliberat la cererea personală. Fostul poliţist introducea pe teritoriul țării drogurile și le transmitea spre comercializare celorlalți membri.

În scopul acumulării materialelor probatorii, au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigație precum achiziții de control, livrări controlate, investigația sub acoperire, fiind depistate ca atare mai multe obiecte destinate consumului de droguri, telefoane mobile și bani obținuți pe cale infracțională din vânzarea drogurilor. Un comprimat era realizat cu 150 lei, iar în localul de agrement acesta putea fi cumpărat și cu prețul de 350 lei. Drogurile erau realizate în mai multe localuri de agrement din capitală, în acest sens fiind acumulate probe pe parcursul investigației. Astfel, polițiștii au scos din circuit peste 900 pastile Ecstasy, valoarea cărora se estimează la aproximativ 200 000 lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați,  suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.