O prezență de peste 70% s-a înregistrat ieri la urnele mobile dislocate în penitenciarele din Capitală. Reporterii Deschide.MD au fost curioși să afle dacă acest drept și l-au exercitat inclusiv deținuții Vlad Filat și Veaceslav Platon.

-- Ofițerul de presă al DIP, Oleg Pantea ne-a declarat că nu cunoaște asemenea informații, însă sursele demne de încredere de la Penitenciarul nr. 13 ne-au spus că atât Filat cât și Platon au refuzat să meargă la urnele mobile dislocate pe teritoriul instituției de detenție.

Cât despre alți deținuți cotați cu mult interes din partea publicului, ni s-a comunicat că mulți dintre ei nu se mai află în penitenciarele de pe teritoriul municpiului Chișinău, iar în acest caz - în baza unui acord cu Agenția Servicii Publice - aceștia capăta viză de reședință temporară în localitate unde de află penitenciarul în care își ispășesc pedeapsa. Altfel spus, ei nu au drept de vot întrun scrutin ce vizeză administrația publică locală din Capitală chiar dacă înainte de a ajunge după gratii avea viza de reședință în Chișinău. 

Ținem să amintim că referendumul privind demiterea primarului general interimar, Dorin Chirtoacă, a picat în condițiile în care la urne s-au prezentat nici 18% din numărul total al alegătorilor care au votat pentru ca Dorin Chirtoacă să preia cel de-al treilea mandat la conducerea Primăriei Chișinău.