Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins în aceasta dimineața la Camera de Licențiere și la domiciliile unor angajați ai instituției. Procurorii au cautat probe privind introducerea în baza de date a sistemului e-licentiere a unor date eronate ce vizează prelungirea licențelor pentru agenții economici care prestează activități în domeniul jocurilor de noroc. În urma operațiunii, cinci anagajați ai instituției au fost reținuți. Printre ei se numără și vicedirectorul instituției.

Surse din cadrul Ministerului Economiei ne spun că prima dată a bătut alarma în privința acestor abateri, directorul interimar al Camerei de licențiere, Octavian Bodișteanu. El ar fi fost informat de specialiștii IT din instituția pe care o conduce că unii angajați se conectează la sistemul e-licentiere de pe calculatoare aflate la distanță și autorizează de acolo, licențe în numele directorului. 

Bodișteanu ar fi scris o scrisoare despre aceste încălcări, ministrului Economiei, Octavian Calmîc. În replică i-a venit un răspuns semnat de viceministrul Iurcu. Din documentul pe care l-au obținut reporterii noștri, înțelegem că Iurcu l-a îndemnat pe Bodișteanu să sesizeze organele organele de anchetă. Corespondența a avut loc la sfârșitul lunii septembrie.O lună mai târziu, Procurorul General Interimar, Eduard Harunjen, făcând trimitere la rezultatele unei inspecții financiare la Camera de Licențiere, îi scrie ministrului Calmîc să efectueze un control al încălcărilor invocate și aplicarea măsurilor care se impun. 

În document scrie că abaterile respective au adus un prejudiciu în proporții deosebit de mari, nefiind însă, precizată suma. 

Intervențiile ilegale în sistemul e-licentiere s-au făcut cu scopul de a urgenta eliberarea unor licențe pentru cazinouri, dar și pentru prelungirea licențelor acordate unor transportatori de pasageri. 

Surse mai spun că unul dintre principalii bănuiți în dosarul intentat de procurori ar fi vicedirectorul Camerei de Licențiere - Eduard Hadei, iar potrivit unor informații neconfirmate, acesta ar fi nepotul lui Valeriu Lazăr - ex ministru al Economiei.