Președintele Igor Dodon, împreună cu soția sa Galina, s-au prezentat astăzi la urnele de vor pentru a se expune asupra revocării primarului Dorin Chirtoacă. Printre comentariile privind necesitatea acestui referendum, jurnaliștii l-au întrebat pe șeful statului dacă l-a felicitat pe Mihai Ghimpu. În acest sens, Dodon a ținut să spună doar: „Mihai Feodorovici, să fii sănătos!”.

„Mihai Feodorovici! El tare se supără când îi spun Mihai Feodorovici. Dă să-i spun Mihai Feodorovici. Mihai Feorovici, să fii sănătos!”, i-a urat printre zâmbete Igor Dodon. 

Anterior, Dorin Chirtoacă a comentat decizia CMC de a organiza acest referendum de ziua de naștere a lui Mihai Ghimpu ca fiind una „cinică”.  „Este cinic să pui data referendumului de ziua de naștere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva dorește să-i facă un cadou? Aceasta denotă nimicnicia și josnicia celor care l-au pus la cale, trâmbițat, trecut prin judecăți și CMC, și în același timp confirmă că scopul lor este unul meschin și nu de a apăra interesele locuitorilor Chișinăului!”, a precizat la acest subiect Chirtoacă. 

Faptul că liderul liberalilor din Republica Moldova Mihai Ghimpu împlineşte 66 de ani astăzi, când nepotul său, primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, urmează să se confrunte cu referendumul privind propria sa demitere, nu reprezintă decât o coincidenţă, potrivit fostului preşedinte al CEC, actualmente preşedinte al Comisiei naţionale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente, Iurie Ciocan.

Ciocan a declarat, la începutul acestei săptămâni, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, că, potrivit legislației electorale, alegerile locale noi sunt organizate în Republica Moldova de două ori pe an, în lunile mai și noiembrie, și referendumul „Anti-Chirtoacă” a coincis cu una dintre aceste date. El a subliniat cu această ocazie că la 19 noiembrie vor avea loc alegerile primarilor în alte 10 localități din țară.

Amintim că astăzi, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, își sărbătorește ziua de naștere. Dacă în alți ani pe pagina sa oficială de pe rețelele sociale, liberalul era felicitat de către prietenii săi virtuală, până în acest moment, mesajele de felicitare lipsesc.