(UPDATE 13:00) Potrivit informațiilor preliminare, se presupune că acesta a fost împușcat în cap dintr-o armă de vânătoare, iar în acest moment se desfășoară acțiuni de urmărire penală împotriva vinovatului.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Today.MD că, preliminar, se cunoaște că minorul ar fi fost împușcat din imprudență de către un alt minor de 14 ani, cu o armă de vânătoare care aparține tatălui acestuia. Arma era deținută legal, iar  cadavrul copilului a fost aruncat într-o fântână pentru a ascunde urmele infracțiunii.

(UPDATE 11:00) După acțiunile de pompare a apei din trei fântâni din localitate, echipele de salvatori au depistat corpul neînsuflețit al unui minor, care se presupune că ar fi copilul de șapte ani, dispărut de ieri. La fața locului, pompierii lucrează pentru recuperarea din adâncime a corpului neînsuflețit, depistat într-o fântână, iar psihologii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor lucra la fața locului pentru acordarea ajutorului de profil, părinților și rudelor copilului decedat. Organele de drept continuă să investigheze circumstanțele acestui caz, iar expertiza medico-legală să stabilească cauza morții.

Un copil de șapte ani din Telenești este căutat de către salvatori și poliție, după ce în seara zilei de ieri 18 noimebrie acesta a plecat de acasă și nu s-a mai întors.

În această dimineață, 19 noiembrie, salvatorii din Telenești au fost alertați de către poliție, pentru a interveni în acțiunile de căutare a băiatului.

Două echipe de pompieri și salvatori, alături de echipaje de poliție, continuă să caute minorul. În paralel, după mai multe ore de căutări, salvatorii lucrează și pentru pomparea apei dintr-o fântână din localitate, pentru a anula unele suspiciuni pe acest caz.

Se cunoaște, potrivit informațiilor operative, că părinții minorului, sunt cei care au apelat poliția, cu informația că băiatul a dispărut. Toate circumstanțele sunt cercetate de către organele de drept.