Un Memorandum de colaborare în domeniul concurenței a fost semnat, joi, 16 noiembrie, de către Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova și Nodar KHADURI, Președintele Agenției pentru Concurență din Georgia.

Documentul a fost semnat în cadrul vizitei doamnei CĂRARE, la Tbilisi, Georgia, unde în perioada 16-17 noiembrie se desfășoară Conferința Internațională cu genericul "Politica de concurență: Perspective și provocări".

Memorandumul are drept scop stimularea cooperării profesionale între cele două autorităţi; promovarea şi intensificarea schimbului de experiență şi informaţii, inclusiv în domeniul investigațiilor, cu referire la încălcarea normelor concurențiale. De asemenea, documentul prevede organizarea de consultări periodice, atât la nivelul conducerii acestor organisme, cât şi la nivel de experţi pentru promovarea acţiunilor privind cultura concurenţială.

"Republica Moldova mai face astfel un pas înainte în domeniul colaborării bilaterale și internaționale în domeniul concurenței. Ne este utilă experiența Georgiei în acest sens și, evident, putem promova cele mai bune practici concurențiale din țara noastră", a declarat Viorica CĂRARE.

La rândul său, Nodar KHADURI, Președintele Agenției pentru Concurență din Georgia, a salutat deschiderea și progresele înregistrate de Republica Moldova în domeniul concurenței.

În cadrul Conferinței de la Tbilisi, Viorica CĂRARE a mai prezentat un discurs privind promovarea mediului concurențial în Republica Moldova.